Site icon Το Ροδάμι

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του στρατευμένου που εξέφρασε την άποψή του ενάντια στον πόλεμο!

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του στρατευμένου που εξέφρασε την άποψή του ενάντια στον πόλεμο, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναφέρει:

Η ΚΝΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον στρατευμένο που διώκεται επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές του απόψεις, τον περασμένο Ιούλη, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη είναι κρίκος στην αλυσίδα των πειθαρχικών διώξεων που εξαπολύει η κυβέρνηση σε νέους στρατευμένους, οι οποίοι εκφράζουν -όπως έχουν κάθε δικαίωμα- τις απόψεις τους. Αυτές οι διώξεις αυξάνονται κατ’ αναλογία με την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Αποτελεί πρόκληση για κάθε νέο η άδικη τιμωρία που ήδη δόθηκε στον στρατιώτη, πόσο μάλλον που μεθοδεύεται η εξέταση για ποινική δίωξη με αυθαίρετες διαδικασίες και καταστρατηγώντας στοιχειώδη δικαιώματα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν σοβαρές ευθύνες για τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις που ακολουθεί η διοίκηση του 6ου ΕΤΕΘ στη Ρόδο, που έφτασαν στο σημείο να αρνούνται στον στρατιώτη την άσκηση από μέρους του κάθε δικαιώματος που έχουν από τον νόμο και οι στρατευμένοι, όπως τον διορισμό δικηγόρου, την ενημέρωσή τους γραπτώς για τα εξεταζόμενα από την εισαγγελία ζητήματα κ.ά.

Είναι αντιδραστικές ενέργειες που δικαίως εξοργίζουν τους στρατευμένους αφού στρέφονται εναντίον ενός αναφαίρετου δικαιώματός τους και έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.

Να ανακληθούν αμέσως όλες οι ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες και οι ποινές της διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος του στρατευμένου!

Οι νέοι για την περίοδο που υπηρετούν τη θητεία τους πρέπει να γνωρίζουν πως δεν αναστέλλεται καμία άσκηση πολιτικού, δημοκρατικού τους δικαιώματος και ελευθερίας.

Exit mobile version