Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο ΕΠΑΛ Πάρου

Ερώτηση με την οποία ζητά να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο ΕΠΑΛ Πάρου κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης:

«Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο ΕΠΑΛ Πάρου, μέχρι σήμερα τα πολλά κενά σε διδακτικό προσωπικό που υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καλυφθεί. Μιλάμε για ένα σχολείο όπου φοιτούν 260 μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αφού για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μένει χωρίς τμήματα ένταξης. Ακόμα λείπουν 4 καθηγητές Ειδικής Αγωγής (2 μαθηματικοί και 2 φιλόλογοι) και στο σχολείο αυτή τη στιγμή φοιτούν 40 και πλέον μαθητές που έχουν γνωμάτευση.

Έχουν χαθεί ήδη πολλές ώρες ενώ οι καθηγητές που υπάρχουν κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους μαθητές με ό,τι γνώσεις έχουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση στελέχωση του σχολείου με όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς».