Καμιά εμπιστοσύνη του λαού στους δήθεν «ισχυρούς συμμάχους»

Καταρρέει με πάταγο το πανηγυρικό κλίμα της κυβέρνησης ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν εγγυητές, καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν «ισχυρούς συμμάχους», τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αποφάσεις της Αμερικανικής Γερουσίας σχετικά με την προμήθεια F16 στην Τουρκία.

«Το πανηγυρικό κλίμα που καλλιέργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τη Σύνοδο της Πράγας, ότι “ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας”, καταρρέει με πάταγο, ύστερα και από την τελευταία εξέλιξη με την άδεια πώλησης των F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, χωρίς καν τα “φύλλα συκής” που είχαν ακουστεί.

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είπε το ΚΚΕ, ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχει ο λαός μας στους δήθεν “ισχυρούς συμμάχους”.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, όπως κάθε φορά αποδεικνύεται, έχουν τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους επιδιώξεις, κάνουν τα δικά τους παζάρια με την Τουρκία -με κριτήριο τη ΝΑΤΟική συνοχή και δράση- και φουσκώνουν τα πανιά της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης».