Εκπαιδευτικός διδάσκει με το μωρό αγκαλιά λόγω έλλειψης θέσης στο βρεφονηπιακό σταθμό!

Την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε εργαζόμενες μητέρες που δεν βρήκαν θέση σε παιδικούς σταθμούς, όπως μία εκπαιδευτικός του ημερήσιου ΕΠΑΛ Θήρας η οποία αναγκάζεται να κάνει μάθημα με το 20 μηνών παιδί της στην αγκαλιά, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ που απαιτεί να δοθεί λύση για όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στο νησί.

«Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί χωρίς καμιά βοήθεια και επιπλέον δεν υπάρχει θέση στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης. Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στον Σύλλογο Διδασκόντων ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Μάλιστα στέκεται στην προκλητική απάντηση της γραμματέως της υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, που ύστερα από παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και που «λίγο πολύ της είπε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι υπάλληλοι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις». Και αναρωτιέται «άραγε ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός με 500 ευρώ το μήνα ή μήπως πρέπει να μετακομίσει συγγενικό της πρόσωπο ώστε να κάθεται με το παιδί μέχρι να γυρίσει από το σχολείο η μητέρα του;».