Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών!

Στις 15/09/2022, το ΔΣ του συλλόγου μας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής  και έθεσε όλα τα επείγοντα ζητήματα των σχολείων, με κυρίαρχα τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λειτουργικά έξοδα όπως επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία,αναλώσιμα, την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για τον χειμώνα και την κάλυψη όλων τωνσχολικών μονάδων με επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ έθεσε το σοβαρότατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές και νεοδιόριστοι συνάδελφοι (δυσκολία στην εύρεση  στέγης, πανάκριβα ενοίκια).

Συγκεκριμένα καταθέσαμε πρόταση να διαθέσει ο Δήμος,  δωρεάν, αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης ή να μισθώσει ξενοδοχεία, από τα εκατοντάδες που υπάρχουν,  ώστε να στεγαστούν εκπαιδευτικοί που έφυγαν από τον τόπο τους για να εργαστούν στον Δήμο μας.

Σε κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν υπήρξε δέσμευση από τη Δημοτική αρχή για επίλυσή τους, παρά αοριστολογίες και ότι… «κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, για το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών ήταν πως «δεν υπάρχουν χώροι του Δήμου», για την μίσθωση  δε ξενοδοχείων υποσχέθηκαν ότι…. «θα το δούμε», ενώ την ίδια στιγμή κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην παρθούν, εδώ και τώρα, μέτρα  για ένα τέτοιο ζήτημα, ζωτικής σημασίας, ιδίως σε μια περίοδο που οι τιμές των ενοικίων είναι απλησίαστες για αναπληρωτές και νεοδιόριστους, οι μισθοί των οποίων ξεκινούν από 737 ευρώ!

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να βρουν μια λύση, να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη στέγαση των εκπαιδευτικών!

Διεκδικούμε

  • Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων σε αναλώσιμα, επισκευές αλλά και για την εξασφάλιση επαρκούς πετρελαίου για όλο τον χειμώνα.
  • Άμεση εξεύρεση λύσης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών που κατάγονται από άλλες περιοχές και εργάζονται στον Δήμο μας.
  • Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

Στοιχεία επικοινωνίας:

agonsisekprodou@gmail.com

aserodou facebook