Με ζωντάνια και μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις στη Ρόδο (ΦΩΤΟ)

Με ζωντάνια και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 16-17 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Ρόδο, στο πάρκο «Θέρμαι».

 Την Παρασκευή, το πρόγραμμα άνοιξαν οι Β. Αυγουστάκης και Δ. Χριστοδούλου χαρίζοντας μας μια όμορφη ατμόσφαιρα με τους έντεχνους ρυθμούς τους

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Α. Πετρουμιανός, Γραμματέας του Τ.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ, ο οποίος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες σημείωσε μεταξύ άλλων:

  «Η νεολαία, όλα αυτά τα χρόνια έχει δει την ορμή και τη δημιουργικότητα της να “ξοδεύεται” για να τα βγάλει πέρα από κρίση σε κρίση, σε μια ζωή που ολοένα και περισσότερο μοιάζει με παρατεταμένη “έκτακτη κατάσταση”.Το Φεστιβάλ καταφέρνει να παραμένει κάθε χρόνο ζωντανό και επίκαιρο, ακριβώς επειδή τέτοια είναι η καινοτόμα πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για να ζούμε, να δουλεύουμε, να μορφωνόμαστε πολύ καλύτερα.»

 Στη συνέχεια, στο χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον, εκδήλωση με θέμα «Βαδίζουμε στο δρόμο της κατάργησης της γυναικείας ανισοτιμίας, σπάμε το φαύλο κύκλο της βίας», ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με κέφι και χορό μέσα από το λαϊκό αφιέρωμα των Σ. Κωτσαδάμ, Κ. Φυλακούρη και Ν. Κατσουράκη.

Το Σάββατο, η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, από τον Γ. Υφαντή, επικεφαλής της Επιτροπής Αιγαίου του Κ.Σ.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του πλήθους για τις νέες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που επισκέφθηκαν το βιβλιοπωλείο του χώρου. Ιδιαίτερα ζωντανή ήταν και η γωνιά του Κόκκινου αερόστατου, που γέμισε με χαμόγελα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Το νήμα του προγράμματος έπιασαν οι SOROLOP, που γέμισαν ζωντάνια παλμό το χώρο με το ροκ πρόγραμμά τους, ενώ στη συνέχεια με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε., ο οποίος έπιασε ζητήματα όπως το ενεργειακό με τον αντίκτυπο στη ζωή και στη τσέπη του ελληνικού λαού αλλά και παγκόσμια, η συνολικότερη ακρίβεια με τις συνέπειες της, η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σκακιέρα που όλο και μεγαλώνει θέτοντας κρίσιμο για άλλη μια φορά το γεγονός ότι ο λαός πρέπει να βγει μπροστά για όλα! Αναφέροντας πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι εδώ, μπαίνουν μπροστά και καλούν στην ένταση της πάλης καθημερινά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, με μόνη διέξοδο την ανατροπή του συστήματος και την εγκαθίδρυση του νέου, του σύγχρονου, του σοσιαλισμού!

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, έκλεισε με συγκινητικό αφιέρωμα στο Μ. Λοΐζο και λαϊκό γλέντι, με τους Κορρέ Κατερίνα, Βαγγέλη Τότση, Παναγιώτη Ξανθόπουλο και Νίκο Κατσουράκη.

Με το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ να φωτίζει «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» – σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα» συνεχίζουμε…