Να ιδρυθεί Πυροσβεστικός Σταθμός στη Λέρο

Ερώτηση για την Ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στη Λέρο κατέθεσαν προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση: 

«Στη νήσο Λέρο λειτουργεί Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, από την 1η Μάη μέχρι 31η Οκτώβρη κάθε έτους και στελεχώνεται από τρεις (3) μόνιμους και οκτώ (8) εποχικούς Πυροσβέστες. Το υπόλοιπο διάστημα του έτους το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν λειτουργεί, με συνέπεια αν εκδηλωθεί πυρκαγιά, η κατάσβεσή της να είναι στην ατομική ευθύνη των κατοίκων του νησιού, με ότι μέσο διαθέτουν. Το Κλιμάκιο διαθέτει δύο παλαιά οχήματα, αφού το ένα είναι σε λειτουργία από το 1974 και το δεύτερο από το 1990, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητά τους σε συμβάντα, καθώς και για την ασφάλεια του προσωπικού.

Κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ διαπιστώθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, καθώς και οι ελλείψεις σε μέσα και υλικά προστασίας του προσωπικού, όπως γάντια, στολή, κράνη κ.α. Μάλιστα οι πυροσβέστες πολλές φορές αναγκάζονται με δικά τους χρήματα να αγοράζουν τα παραπάνω μέσα και υλικά προστασίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στη νήσο Λέρο,

– Την άμεση χορήγηση στο προσωπικό όλων των απαραίτητων μέσων και υλικών προστασίας του».