Προσβλητική στάση του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το χωριό της Λαχανιάς

Απαράδεκτη και προσβλητική προς τον πολιτιστικό σύλλογο της Λαχανιάς και το χωριό μας ήταν η συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου στην γιορτή της Λαχανιάς. Αφού ξεκίνησε η γιορτή και ο πρόεδρος του συλλόγου μας καλωσόρισε τον κόσμο εκ μέρους του ΔΣ, ο κ. Ευστρατίου πήρε το μικρόφωνο με το έτσι θέλω, και αφού διαφήμισε την πολιτική της περιφέρειας επιτέθηκε στον πολιτιστικό σύλλογο με ψέματα και ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα είπε πως ο πολιτιστικός σύλλογος έλαβε χρηματοδότηση από την περιφέρεια για την γιορτή της Λαχανιάς και πως ο σύλλογος παράνομα δεν έβαλε το λογότυπο της περιφέρειας στην αφίσα. Πρόκειται για ψέμα και συκοφαντία που απαντήθηκε άμεσα από το μικρόφωνο από το ΔΣ του συλλόγου, καθώς ο σύλλογος μας δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση από την περιφέρεια, για την προβολή της γιορτής λόγω γραφειοκρατικής καθυστέρησης. Συγκεκριμένα, η έγκριση της χρηματοδότησης (αφορούσε αφίσες και πανό) από την Περιφέρεια, έγινε λίγες μέρες πριν τη γιορτή. Η καθυστέρηση αυτή, κατέστησε αχρείαστη τη χρηματοδότηση, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφήμιση μιας εκδήλωσης για να είναι αποτελεσματική πρέπει να ξεκινά σε  ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την πραγματοποίησή της.

Επίσης ο κ. Ευστρατίου δε σεβάστηκε την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας, να μη γίνουν ομιλίες από πολιτικούς στην εκδήλωση μας, καθώς ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν  να ακούσει ο κόσμος παραδοσιακή μουσική και να περάσει μια όμορφη βραδιά. Απόφαση που είχε γνωστοποιηθεί από το ΔΣ έγκαιρα και επανειλημμένα στον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και είχαμε λάβει την διαβεβαίωση πως όλοι οι καλεσμένοι από τον ίδιο συνάδελφοι του, θα το σεβαστούν.

Παρά τα όποια παρατράγουδα προκλήθηκαν , η γιορτή του συλλόγου μας ήταν απολύτως επιτυχημένη. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του ΔΣ και πολλών ακόμα μελών του συλλόγου μας. Ως σύλλογος συνεχίζουμε ακούραστα την προσπάθεια να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα στο χωριό μας, επιδιώκοντας να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Ταυτόχρονα δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μαζί με άλλους φορείς της Νότιας Ρόδου για όλα τα προβλήματα του τόπου μας. Γιατί πολιτισμός εκτός από τον χορό και το τραγούδι είναι να έχουν τα χωριά μας σύγχρονες υποδομές υγείας, σύγχρονα σχολεία και εκπαιδευτικούς για να μορφώνονται τα παιδιά μας και τελικά ένα αξιοπρεπές εισόδημα και επίπεδο ζωής, ώστε να μην αναγκάζονται τα νέα ζευγάρια να εγκαταλείπουν τα χωριά μας.

Υ.Γ. Σημειώνουμε πως τη φετινή γιορτή της Λαχανιάς στήριξε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου καθώς και  ο ΔΟΠΑΡ που τη χρηματοδότησε.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΧΑΝΙΑΣ «Ο ΛΕΣΠΕΡΗΣ»