Στο πλευρό του φαντάρου που τιμωρήθηκε επειδή καταδίκασε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Την άδικη τιμωρία που επιβλήθηκε σε φαντάρο που υπηρετεί καταδρομέας στη Ρόδο επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας, καταγγέλλουν με επιστολές τους στρατευμένοι που επίσης υπηρετούν στην Ρόδο, απαιτώντας η ποινή να παρθεί πίσω.

Ταυτόχρονα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους και καταγγέλλουν με τη σειρά τους την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αναδημοσιεύονται οι επιστολές τους από την ιστοσελίδα alt.gr.

Να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη ποινή προς τον συνάδελφο!

«Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι ημερών σε συνάδελφο στρατιώτη καταδρομέα που υπηρετεί τη θητεία του σε στρατόπεδο της Ρόδου.

Το λάθος του; Ότι “τόλμησε” να δημοσιεύσει επιστολή του στην οποία χαιρετούσε τις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα επισήμανε την επικινδυνότητα της εμπλοκής μας στον πόλεμο που αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην Ουκρανία, καθώς και στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Τόνισε ακόμα ότι είναι χρέος μας τόσο να υπερασπιστούμε την άμυνα της χώρας μας, εάν αυτό χρειαστεί, όσο και να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς που οδηγούν στη σφαγή γειτονικών λαών.

Την ίδια ώρα που οι νέοι στρατευμένοι αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα στη στρατιωτική τους διαβίωση και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον ο μισθός τους δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη, τους απαγορεύεται επί της ουσίας να εκφέρουν άποψη για ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, ενώ ταυτόχρονα τιμωρούνται γι’ αυτό.

Να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη ποινή προς τον συνάδελφο!

Στρατιώτης Μηχανικού, Αγγελίνας Κώστας, Ρόδος».

Να παρθεί πίσω η τιμωρία σε βάρος του συναδέλφου μας καταδρομέα που υπηρετεί στη Ρόδο

«Να παρθεί τώρα πίσω η τιμωρία σε βάρος του συναδέλφου μας καταδρομέα που υπηρετεί την θητεία του στο νησί της Ρόδου.

Μια απόφαση που του δίνει 20 μέρες φυλάκιση επειδή τόλμησε να εκφράσει τη γνώμη του για τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική που ακολουθούν εις βάρος του λαού, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που η τούρκικη προκλητικότητα έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία της Κρήτης, που η σημερινή κυβέρνηση στέλνει και ξανά στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία, τη στιγμή που μας λένε ότι πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς γιατί έχουμε ισχυρούς συμμάχους και αυτοί οι “σύμμαχοι” τελικά πουλάνε αεροπλάνα στην Τουρκία.

Την ίδια λοιπόν στιγμή λένε ότι δεν πρέπει να μιλάς για όλα αυτά και μάλιστα σε τιμωρούν.

Αναρωτιόμαστε, τόσο πολύ πειράζει την κυβέρνηση η εναντίωση στο ΝΑΤΟ; Tόσο πολύ πειράζει η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών; Την ανάγκη να αγωνιστούμε σήμερα για αυτά ανέδειξε μέσα από την επιστολή του ο συνάδελφός μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να έχουμε γνώμη, ούτε και να την εκφράζουμε. Δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε στη σημερινή αλλά ούτε και σε καμία άλλη κυβέρνηση, όπως όλες αυτές που πέρασαν, που θέλουν στρατιώτες με σκυμμένο κεφάλι και φοβισμένους.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω αυτή η απαράδεκτη τιμωρία σε βάρος του συναδέλφου μας καταδρομέα.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά.

Στρατιώτες της 395 ΕΑΡΜΕΘ, Άσπρη Πέτρα, Ρόδος».