Τιμωρούν άδικα στρατιώτη επειδή εκφράστηκε ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Με ποινή 20 μέρες φυλακή η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο τιμωρεί στρατιώτη επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν και τάχτηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Νέων Στρατευμένων.

Όπως τονίζει η Επιτροπή:

«Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί πάγια στάση διαχρονικά των κυβερνήσεων στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της “στρατιωτικής πειθαρχίας” επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση δηλώνει και εκφράζει την αμέριστη συμμετοχή της με κάθε τρόπο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».

«Η ποινή στον στρατιώτη πρέπει να βρει τη μαζική, πλατιά καταδίκη από τα εργατικά σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Οι στρατιώτες από όλες τις μονάδες της χώρας πρέπει να καταδικάσουν αυτό το επικίνδυνο περιστατικό.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Έχουν δικαιώματα πολιτικά!», καταλήγει.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του στρατιώτη