Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ – Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Παντελή Ανδρουλάκη

Με μεγάλη θλίψη η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ αποχαιρετά το σύντροφο Παντελή Ανδρουλιδάκη που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από παλληκαρήσια μάχη με τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο σύντροφος Παντελής γεννήθηκε το 1947 και βγήκε από νωρίς στη βιοπάλη, ως ναυτικός, μάγειρας στα καράβια, όπου είδε και βίωσε από πρώτο χέρι τη σκληρή εκμετάλλευση για τα κέρδη των εφοπλιστών, όπως μας έλεγε. Αργότερα στη Ρόδο και τελικά στο Ρέθυμνο, μάγειρας στα ξενοδοχεία και ταυτόχρονα συνδικαλιστής, ασυμβίβαστος με την αδικία, διετέλεσε για χρόνια μέλος του ΔΣ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ΔΣ του ΕΚΡ.

Ο σύντροφος Παντελής, αταλάντευτος, φορώντας πάντα τα «ταξικά γυαλιά του», όπως λέει και το τραγούδι, κράτησε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους, τα δύσκολα χρόνια της διάσπασης, την οργάνωση του Κόμματος στο Ρέθυμνο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες έδινε τη μάχη για αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο, συνολικά για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος στο Ρέθυμνο.

Θα θυμόμαστε πάντα την αισιοδοξία του, το χαμόγελο που δεν έλειπε από τα χείλη του, την αγωνιστικότητά του, χαρακτηριστικά που τον έκαναν ευρέως αναγνωρίσιμο και αγαπητό στους ξενοδοχοϋπάλληλους και σε όλους τους εργαζόμενους στον νομό.

Η ΤΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην κόρη του Μαρία και στον γιο του Μανόλη, στη σύζυγό του Ειρήνη και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει στη Νίθαυρη Αμαρίου την Τετάρτη 13/7 και ώρα 12:00