Site icon Το Ροδάμι

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου – Απάντηση στον κ. Χατζημάρκο

ΚΚΕ

«Ο λόγος και ο αντίλογος του κ. περιφερειάρχη είναι γνωστοί σε όλους και δεν χρειάζονται σχόλια. Είναι συνεπέστατος στη πολιτική των επιχειρηματικών συμφερόντων που υπηρετεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τα θίξει», τονίζει σε απάντησή της προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου.

Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει συλλογικός φορέας, από πολιτιστικό σύλλογο, ένωση γονέων μαθητών ή εργατικό σωματείο που να κατέθεσε τις διεκδικήσεις του στην περιφερειακή αρχή και να μην εισέπραξε χυδαία επίθεση.

Για την τραγική άγνοια που καταλογίζει στο ΚΚΕ, επειδή επιμένει να λέει ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι των φορολογουμένων, ενώ η περιφερειακή αρχή τα κατονομάζει ευρωπαϊκά χωρίς να λέει και ποιος τα δίνει στην ΕΕ, γιατί «λεφτόδεντρα» όπως λένε δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, συνεπώς και στην ΕΕ, τον παραπέμπουμε στον επίσημο ιστότοπο της ΕΕ.

Εκεί είτε

Πρώτον: Θ’ ανακαλύψει πρώτη φορά ότι, οι υποτιθέμενοι «Ίδιοι πόροι» της ΕΕ είναι 1) οι τελωνειακοί δασμοί, 2) ο ΦΠΑ, 3) οι Εθνικές συνεισφορές που βασίζονται στο Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα κάθε κράτους μέλους , που φτάνει κοντά το 2% κάθε χρόνο και αποτελεί κατά δική της ομολογία τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του προϋπολογισμού της ΕΕ και  4) Ο ίδιος πόρος που βασίζεται στα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών, δηλαδή το χαράτσι που πληρώνουμε με βάση την ποσότητα των μη ανακυκλωμένων απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών. Έτσι , για να μας ενθαρρύνουν στην ανακύκλωση.

Είτε δεύτερον: Αν υποθέσουμε ότι γνωρίζει ο κ. περιφερειάρχης από που προέρχονται οι ίδιοι πόροι της ΕΕ, -από τη φορολεηλασία των λαών της, λέμε εμείς-  τότε το συνειδητό ψέμα για να παραπλανάται ο κόσμος και να καθαγιάζει την ΕΕ, πάει σύννεφο!

Η περίπτωση της Υγείας είναι ενδεικτική. Από όλες τις κυβερνήσεις ακολουθήθηκε η πολυδιάσπαση των σχέσεων εργασίας στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Προσλήψεις επικουρικών γιατρών μέσω ΕΣΠΑ, αντί μόνιμων. Κατανέμονται σε όλες της ΔΥΠΕ της χώρας μέσω των ΕΣΠΑ των Περιφερειών. Η λεγόμενη «υποστήριξη στα δημόσια συστήματα Υγείας» που εννοεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της μέσω των εν λόγω κονδυλίων, σημαίνει να προωθηθούν ορμητικά οι Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι τέτοια η …στήριξη που θα λάβει το δημόσιο σύστημα Υγείας με βάση και τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα «EU4health», που προβλέπονται αερομεταφερόμενοι γιατροί ως «αποθεματικό προσωπικού» (flying doctors) από χώρα σε χώρα για να «καλύπτουν» σε κάθε επόμενη κρίση τα τεράστια κενά που θα ζουν και θα βασιλεύουν στα κρατικά νοσοκομεία!

Τέτοια πολιτική χρειάζεται και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Και ο κ. περιφερειάρχης την υπηρετεί επάξια.

Ωστόσο, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού και μπορούν και θ’ ανατρέψουν αυτή την πολιτική.»

Exit mobile version