Με απειλές και νέους χάρτες η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία ακόμη και της Κρήτης

Με κάθε τρόπο η Άγκυρα, ενθαρρυμένη από την στάση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτυπώνει τις αιτιάσεις της επι της ελληνικής κυριαρχία και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Αυτή την φορά η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», επίτιμος ηγέτης της οποίας είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλετ Μπαχτσελί, ανέλαβαν να οπτικοποιήσουν τις τουρκικές αιτιάσεις, εξαπολύοντας παράλληλα και απειλές.

Μετά το σόου του περασμένου Σαββάτου οπότε και παρουσίασαν στον Μπαχτσελί χάρτη με την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως τουρκικά, σήμερα οι «Γκρίζοι Λύκοι» επανήλθαν, εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας.

Με αναρτήσεις στο Twitter για την εν λόγω παρουσίαση γράφουν: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας».

Στις αναρτήσεις στους στο Tweeter γράφουν: «Παρουσιάσαμε στον αρχηγό μας τον χάρτη, τον οποίο ετοιμάσαμε έχοντας επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, την προβολή της αγαπημένης πατρίδας στην απεραντοσύνη, όπου κυμάτιζε η ένδοξη τουρκική σημαία για εκατοντάδες χρόνια, αλλά που δείχνει η συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, τα οποία σφετερίστηκε η Ελλάδα».

Ακόμη ισχυρίζονται ότι η Κρήτη είναι κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, ενώ απειλούν λέγοντας πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου».

Αναδημοσίευση από 902.gr