Για την απαράδεκτη παρουσία αστυνομικών στη ΓΣ της Ένωσης Στρατιωτικών της Κω

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης σχετικά με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Στις 5 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ). Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφό της κατήγγειλε την προκλητική παρουσία πέντε (5) αστυνομικών, εκ των οποίων οι τρεις (3) οπλοφορούσαν και ένας (1) ήταν από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΠΕΕΚΩ, επιβεβαιώνει με έγγραφό της, η Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου. Στο ίδιο έγγραφο μάλιστα ομολογείται ότι η Υπηρεσία προ της πραγματοποίησης της συνέλευσης υπήρξε αποδέκτης πληροφοριών για ενδεχόμενη δημιουργία εντάσεων, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της ως άνω εκδήλωσης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την παραπάνω προκλητική, τρομοκρατική και κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει αστυνομικούς στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω, κατέθεσε σχετική Ερώτηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις παρεμβαίνουν στις συλλογικές διαδικασίες σωματείων και ενώσεων, για τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στην απάντησή της η κυβέρνηση, για την παρουσία της αστυνομίας στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΕΚΩ, αποκαλύπτει τους πληροφοριοδότες της, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είχαν περιέλθει πληροφορίες από τους διοργανωτές, περί αναμενόμενων εντάσεων – συμβάντων κατά τη διάρκεια της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, έξωθεν του προαναφερόμενου χώρου”. Με τις ενέργειες αυτές η κυβέρνηση αναβιώνει πρακτικές που θυμίζουν το “συνδικαλιστικό” της Ασφάλειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη μη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις Γενικές Συνελεύσεις σωματείων και ενώσεων;»