Site icon Το Ροδάμι

Πυκνός ο καπνός των κομμάτων ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ για να κρύψουν την ενοχή τους

Πυκνός καπνός σηκώθηκε από όλους τους πρωταγωνιστές της μετάβασης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοσή της σε θεσμικούς επενδυτές, που έκαναν κουρελόχαρτο τα «συμφωνηθέντα» με τις τοπικές κοινωνίες!

Η κατάργηση της εντοπιότητας ψηφίστηκε ονομαστικά από τους βουλευτές της ΝΔ και τώρα, κατόπιν εορτής, ζητούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Στάσση. Τι να τους απαντήσει; Ότι εφαρμόζουμε τον νόμο;

Γιατί τόσα χρόνια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, όλες οι κυβερνήσεις είχαν σε ομηρία τους εργαζόμενους, αντί να τους εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά;

Τι τους εμπόδιζε;

Προς τι λοιπόν η ψευτοαντιπαράθεση που στήσανε με αφορμή τον αποκλεισμό των ντόπιων στις προσλήψεις;

Τα κέρδη των μετόχων και των επενδυτών είναι τα όσια και τα ιερά, που προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού όλες οι κυβερνήσεις.

Είναι απόλυτα εκτεθειμένες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που είτε ήταν στη κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, χωρίς ταλαντεύσεις , προώθησαν σταθερά την κατεύθυνση της ΕΕ για «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την πράσινη μετάβαση, την απολιγνιτοποίηση.

Απολύσεις, εργολαβίες στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, επέκταση της προσωρινής απασχόλησης με οχτάμηνα, ήταν τα καλά και τα ωφέλη της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ.

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν τα απανωτά «ηλεκτροσόκ» των λογαριασμών του ρεύματος, που προκαλεί αυτή η πολιτική για προστατευτούν οι ενεργειακοί όμιλοι.

Γι’ αυτό και έχει θαφτεί ο πραγματικός ένοχος από όλες τις δηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους συντοπίτες μας. Πόση υποκρισία πια!

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, έχουν συμφέρον να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να μη γίνει καμιά απόλυση. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Να στραφούν ενάντια στα σχέδια των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που σκοτώνονται στη «ποδιά» του κεφαλαίου, ποιος θα προχωρήσει πιο γρήγορα τη πράσινη συμφωνία, την απελευθέρωση της ενέργειας, με τις ολέθριες επιπτώσεις στο εισόδημα του λαού, στα δικαιώματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς.

Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Exit mobile version