ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ – Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου για άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως τα αναφέρουν αναλυτικά σε υπόμνημά τους προς την κυβέρνηση, εκφράζει η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας όλες τις κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια την απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Συγκεκριμένα, η Οργάνωση σημειώνει πως «διεκδικούμε την επίλυσή τους με τις παρεμβάσεις μας στις διαδικασίες της Βουλής και κυρίως με τη δράση μας μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει τα γνωστά σε όλους σαθρά επιχειρήματα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ότι “το κράτος δεν έχει λεφτά”, τα “δημοσιονομικά περιθώρια δεν επιτρέπουν”, “ορθολογισμός των δαπανών” και πλήθος άλλα, για να δικαιολογήσουν την κοινή τους πολιτική στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, που διαμόρφωσε αυτήν τη σημερινή άθλια κατάσταση.

Την ίδια στιγμή σκανδαλώδης είναι η στήριξη με παντός είδους κίνητρα και προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Πακτωλός τα εκατομμύρια στήριξης σε τουριστικούς ομίλους. Δισεκατομμύρια τα χρήματα που πηγαίνουν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει ούτε καν τα σύνορά μας.

Η αντίθεση αυτή είναι πρόκληση για τον λαό της Ρόδου που βιώνει τις συνέπειες της ακρίβειας, τα επακόλουθα στην υγεία του από τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς στον τουρισμό, αντιμετωπίζει τη γύμνια του νοσοκομείου και την συνολική απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η προσπάθεια και ο αγώνας του προσωπικού του νοσοκομείου για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αναλυτικά αναφέρουν στο υπόμνημά τους, μας βρίσκει δίπλα τους.

Οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην επιστήμη, στην τεχνολογία, το πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά δεν αξιοποιείται στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αποδεικνύει ότι το εμπόδιο διαχρονικά είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει “πυξίδα” του την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα και στην Υγεία.

Αυτό το εμπόδιο πρέπει να βγάλει από τη μέση το λαϊκό κίνημα για να είναι η Υγεία καθολικό δικαίωμα, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση».