Προσλήψεις και απολύσεις με το …δρομολόγιο από την «SEA JETS»

«Καταδικάζουμε την εργασιακή ζούγκλα, που εφαρμόζει η ναυτιλιακή εταιρεία “SEA JETS” με προσλήψεις και απολύσεις με βάση τα δρομολόγια του πλοίου “HSC Champion Jet 2″», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Συγκεκριμένα τα ναυτεργατικά σωματεία στην καταγγελία τους αναφέρουν τα εξής:

«Το «HSC Champion Jet 2» της ναυτιλιακής εταιρίας SEAJETS με βάση τα δρομολόγια του, κάθε Παρασκευή – Κυριακή – Δευτέρα εκτελεί δύο φορές το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΙΦΝΟ – ΣΕΡΙΦΟ – ΜΗΛΟ – ΣΕΡΙΦΟ – ΣΙΦΝΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ, με αναχώρηση από Πειραιά στις 08:00 και με τέλος δρομολογίων στον Πειραιά στις 22:50.

Στο πλοίο ναυτολογείται διπλό πλήρωμα την Παρασκευή, που απολύεται την ίδια μέρα και αντίστοιχα ναυτολογείται την Κυριακή και απολύεται την Δευτέρα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία σε γνώση και συνεργασία με την λιμενική αρχή στην αιτιολογία της απόλυσης γράφεται κάθε φορά “λόγω μετάθεσης”!!!, παραβιάζοντας ακόμα και τα ελάχιστα, που προβλέπονται στη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας.

Καταδικάζουμε την εργασιακή ζούγκλα, που εφαρμόζει η ναυτιλιακή εταιρεία με προσλήψεις και απολύσεις με βάση τα δρομολόγια του πλοίου. Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, που από κοινού με την εταιρεία υπονομεύουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών».

Πηγή: 902.gr