Κοροϊδία και αδιαφορία για τα σχολεία και τα παιδιά της Νότιας Ρόδου (ΦΩΤΟ)

«Απαιτούμε να παρθεί απόφαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι και να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερσή του» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείο Γενναδίου, καθώς συνεχίζεται η κοροϊδία και η αδιαφορία για τα σχολεία και τα παιδιά της Νότιας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Γενναδίου παλεύει και ζητάει το αυτονόητο: ένα καινούργιο κτίριο να στεγάσει το νηπιαγωγείο Γενναδίου. Τόσα χρόνια το μόνο που εισπράττουμε είναι δεσμεύσεις που τελικά αποδεικνύονται κούφια λόγια! Τα πέντε τελευταία χρόνια το νηπιαγωγείο έχει μεταφερθεί «προσωρινά» στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Γενναδίου το οποίο δεν είχε τις υποδομές να το υποδεχθεί και ακόμα και σήμερα δεν έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται για να καλύπτονται σωστά οι ανάγκες των νηπίων και να είναι ασφαλή.

Φέτος, μετά την κινητοποίηση του συλλόγου μας στο Δήμο Ρόδου, μετά και τη συνάντηση και τη διαμαρτυρία μας στον αντιδήμαρχο παιδείας, πήραμε για άλλη μια φορά την υπόσχεση για δύο παρεμβάσεις στο κτίριο, μια για το δημοτικό και μια για το νηπιαγωγείο και με χαρά ενημερωθήκαμε ότι η μελέτη για το νέο νηπιαγωγείο έχει γίνει και έχει «ωριμάσει» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Μάλιστα υπήρξε η δέσμευση ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα βρεθεί και η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ και ότι θα κληθούμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να μας το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος! Έκτοτε δεν δέχτηκε καμία συνάντηση μαζί μας.

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο σχολείο, οι ευθύνες πετιούνται από τον έναν «αρμόδιο» στον άλλο, λες και παίζουμε το «κορόιδο»! Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η δημόσια (σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) απάντηση από τον αντιδήμαρχο παιδείας σε μέλος του ΔΣ μας ότι «δεν έχουμε βρει σχεδιασμό για νηπιαγωγείο ούτε και οικόπεδο». Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί την αγανάκτηση όλων των γονέων και της τοπικής κοινότητας, πολύ περισσότερο όσων παραβρέθηκαν στην συνάντηση και άκουσαν με τα αυτιά τους τις δεσμεύσεις.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κοροϊδία! Απαιτούμε να παρθεί απόφαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι και να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερσή του. Να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που μας υποσχέθηκαν (αυλή νηπιαγωγείου, περίφραξη μέρους του σχολείου, υπόστεγο για τα παιδιά που περιμένουν το σχολικό) και να δοθεί το παιδαγωγικό υλικό που έχει ζητήσει το σχολείο.»