Σύρος – Ιδιαίτερα μαζική κινητοποίηση για την υποστελέχωση του νοσοκομείου (ΦΩΤΟ)

Μια ιδιαίτερα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη Σύρο την Τετάρτη 8 Ιούνη, μετά το κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου (διαβάστε εδώ), για την υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ειδικά με την αύξηση των περιστατικών κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και συνολικά για την υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το «νέο ΕΣΥ».

Πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε από την πύλη του νοσοκομείου προς το λιμάνι, όπου έγινε ολιγόλεπτη συμβολική καθυστέρηση του απόπλου του πλοίου, και στη συνέχεια κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη.

Την κινητοποίηση στήριξαν πολλά σωματεία, σύλλογοι και φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κυκλάδων, ο Σύλλογος εργαζομένων στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, ο Σύλλογος εργαζομένων στην ΠΕ Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Νικόλας Καϊλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.