Συστηματοποιεί μια απάνθρωπη πολιτική σε βάρος χιλιάδων ξεριζωμένων (VIDEO)

Στο σχέδιο νόμου του υπ. Μετανάστευσης για την κύρωση κώδικα νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής, μίλησε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που πιστά εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες και πρόσφυγες σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η πολιτική αυτή είναι που ανοιγοκλείνει τα σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου για φθηνή εργατική δύναμη, είναι η πολιτική της Frontex και των επαναπροωθήσεων, είναι η πολιτική που θέλει την Ελλάδα χωροφύλακα των λεγόμενων ευρωπαϊκών συνόρων, με αποτέλεσμα τον διπλό εγκλωβισμό χιλιάδων ξεριζωμένων στη χώρα μας, είναι η πολιτική των συμφωνιών του Δουβλίνου σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων. 

Η Μ. Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας, σε άθλιες συνθήκες όπως στη Μανωλάδα. Αναφέρθηκε ακόμα στις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές, σε υλικά και προσωπικό, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στις υπηρεσίες μεταναστών όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μειωμένα δικαιώματα, μισθούς πείνας ή παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ως αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής που αφήνει απροστάτευτους τους  πρόσφυγες και μετανάστες ως θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.   

Αναφέρθηκε στα νέα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κέντρα-φυλακές για τους πρόσφυγες – μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και κατήγγειλε την τρομοκρατία που έχει επιδείξει και εφαρμόσει η κυβέρνηση σε βάρος και των μεταναστών, αλλά και των κατοίκων των νησιών. 

Το νομοσχέδιο αφορά τη συστηματοποίηση μιας απάνθρωπης πολιτικής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, υπογράμμισε,  ενώ σημείωσε την κρισιμότητα των σημερινών συνθηκών, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που αναμένεται να αυξήσει τα προσφυγικά κύματα ως αποτέλεσμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τις οποίες απαρέγκλιτα εφαρμόζει και η ελληνική κυβέρνηση.  

Τέλος, κατήγγειλε πως το Προσφυγικό εργαλειοποιείται στα γεωπολιτικά παζάρια όπως αποτυπώνεται και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την ίδια στιγμή που την τουρκική επιθετικότητα συνεχώς ενισχύει η πολιτική των «συμμάχων» των ελληνικών κυβερνήσεων, δηλαδή, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.