«Έκθεση για την Τουρκία»: Οι λαοί να αντιπαλέψουν τις επώδυνες διευθετήσεις των ιμπεριαλιστών (VIDEO)

Στη συζήτηση σχετικά με την «έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Η έκθεση χαρακτηρίζει “στρατηγικό εταίρο” την Τουρκία και αναγνωρίζει “τα συμφέροντα και τους στόχους της” στον ανταγωνισμό με την ελληνική αστική τάξη για την γεωστρατηγική αναβάθμισή τους.

Η έκθεση καλεί το τουρκικό κράτος να διευθετήσει τις βλέψεις τού μέσα από “διάλογο και διπλωματία” όπου θα τεθεί το Αιγαίο και η Κυπριακή ΑΟΖ ως “κυρίως πιάτο” για συνεκμετάλλευση, που υποστηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Το ευρωατλαντικό μπλοκ με το οποίο εναρμονίζεται η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες, ενθαρρύνει τις τουρκικές υπερπτήσεις, παραβιάσεις, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών κάνοντας, όπως η Κομισιόν σε δηλώσεις τής, επικίνδυνη διάκριση σε “κατοικημένα” και μη.

Στο δε Κυπριακό η μετατροπή του προκλητικού ισχυρισμού περί “ανεπίλυτης σύγκρουσης” σε “ανεπίλυτο πρόβλημα”, αποσιωπά σε κάθε περίπτωση την 48χρονη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, και προμηνύει οδυνηρούς συμβιβασμούς διχοτομικών “λύσεων”.

Το ευρωΝΑΤΟικό στρατόπεδο αποσκοπεί στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και παζαρεύει για να κερδίσει με το μέρος τού την Τουρκία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Όχι μόνο δεν εγγυάται ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά οδηγεί σε επικίνδυνες εντάσεις και επώδυνες διευθετήσεις. Οι λαοί να επαγρυπνούν».