Στην εκδήλωση για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη παραβρέθηκε η Μ. Κομνηνάκα (ΦΩΤΟ)

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο, εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι η βουλευτής του Κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα.

Υπενθυμίζεται πως ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό το οποίο είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Όπως τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου, «οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, σημειώνοντας επικίνδυνα ρεκόρ».

Παράλληλα αναφέρει ότι «οι τελευταίες απαιτήσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, το γκριζάρισμα τεράστιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι ασκήσεις με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας (προφανώς στο Αιγαίο) και με παρουσία Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων “κουρελιάζουν” το βασικό επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, ότι η συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων. Πρόκειται για επιχείρημα που είναι ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα παρά μόνο ΝΑΤΟικό χώρο επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «εντείνουμε τον αγώνα για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που μας καθιστούν στόχο επιθέσεων, αντικείμενο “παζαριών” της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».