Ν΄ ανακληθούν οι απολύσεις των τραυματιοφορέων και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ρόδου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάκληση των απολύσεων των τραυματιοφορέων και νοσηλευτών στο νοσοκομείο της Ρόδου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, επισημαίνονται τα εξής:

«Στο Νοσοκομείου της Ρόδου απολύθηκαν τις προηγούμενες μέρες τέσσερις εργαζόμενοι από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ ήταν σε ισχύ η σύμβασή τους με παράταση μέχρι τέλους του έτους.

Η κυβέρνηση οδηγεί σε πραγματική ερήμωση το Νοσοκομείο την στιγμή που οι ανάγκες στο νησί ούτε πριν την πανδημία ούτε κατά την έξαρσή της καλύπτονταν, πόσο μάλλον τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο. Τα κενά ανέρχονται στο 50% του αναγκαίου προσωπικού. Τα χρωστούμενα ρεπό στους εργαζόμενους αγγίζουν τα 12.000. Η εξουθένωση του προσωπικού είναι πρωτοφανής.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά γι’ αυτήν την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου. Είναι τεράστια πρόκληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να απαντά το Υπουργείο Υγείας στην κατεπείγουσα ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου, με απολύσεις.

Οι δύο εργαζόμενοι είναι τραυματιοφορείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Παρ’ όλη την υποστελέχωση του τμήματος σε υγειονομικό προσωπικό, το τμήμα αυτό πρέπει ν’ ανταποκριθεί στα επείγοντα καθημερινά περιστατικά με παροχή άμεσης φροντίδας σε ασθενείς, αλλά και σε κρίσιμο χρόνο να φροντίσει άμεσα και με ασφάλεια τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, τα οποία βρίσκονται σε έξαρση το καλοκαίρι στο νησί. Δύο ακόμα νοσηλεύτριες από την ορθοπεδική και την καρδιολογική κλινική απολύθηκαν. Επίσης εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ενώ μπορούν να επιστρέψουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Ν’ ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις

– Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου όλου του προσωπικού του νοσοκομείου σε αορίστου χρόνου.

– Να πραγματοποιηθούν μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο της Ρόδου.

– Να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι με όλα τα μέτρα ασφάλειας στις υπηρεσίες τους».