Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Κω

«Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω», απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (ΕΚΒΣΔ), «καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη την απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων».

Συνεχίζοντας το ΕΚΒΣΔ αναφέρει τα εξής:

«Ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβρη του ’22, οι εργαζόμενοι, 3 μέρες πριν, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά(!!!) ότι ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά.

Γινόμαστε μάρτυρες καταδικαστέων πρακτικών και παρακολουθούμε και εδώ στην περιοχή μας να απολύονται εργαζόμενοι μέσω τηλεφώνου, όπως είδαμε να απολύονται εργαζόμενοι μέσω ZOOM!!!

Η επίρριψη ευθυνών μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κω (ΔΕΥΑΚ) δεν αφορά τους εργαζόμενους. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους εργαζόμενους αυτούς, που πριν λίγο καιρό τους άφηνε απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα μέσα σε μια νύχτα τους πετάει στην ανεργία. Το προσωπικό αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και εργαζόμενους από άλλα μέρη της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή μένουν ξεκρέμαστοι.

Οι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζομένους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει και πού θα βρεθούν με το τέλος αυτών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που επιτελούν τόσο σημαντικό έργο και αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας δεν μπορεί να εργάζονται κάτω από καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτεί να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις. Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά».