Να σταματήσουν να παίζουν «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για τα κέρδη ιδιωτών

«Να σταματήσουν να παίζουν «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για να μπουκώνουν ιδιώτες κλινικάρχες από τις εισφορές, τη φορολογία και τα χαράτσια που χρυσοπληρώνει ο λαός» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση-σύσταση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού Χρ., να χειρουργούνται οι ασθενείς με γιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου στην EUROMEDICA.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«Η πρωτοφανής απόφαση-σύσταση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού Χρ. να χειρουργούνται οι ασθενείς με γιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου στην EUROMEDICA , είναι απαράδεκτη και προκλητική για το Ροδιακό λαό και τους υγειονομικούς.

Ουσιαστικά πρόκειται για διάθεση τζάµπα γιατρών στον ιδιωτικό τοµέα, ο οποίος θα απολαµβάνει και τα κέρδη από τη διάθεση της πελατείας ασθενών, µε χορηγό το ίδιο το κράτος, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν δίνει «δεκάρα τσακιστή» για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

Αν ανησυχούσε πραγματικά η κυβέρνηση για τις αναμονές στα χειρουργεία θα έκανε προσλήψεις, θα έπαιρνε ουσιαστικά μέτρα, όπως προτείνουν με τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί. Αλλά όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το στόχο όλων των κυβερνήσεων που είναι η εμπορευματοποίηση και η διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.

Ούτε βέβαια τους έκπληκτους δεν πρέπει να καμώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, γιατί και με τις δικές τους ψήφους τον περασμένο Δεκέμβρη στη Βουλή πέρασε η τροπολογία που προβλέπει αυτή τη δυνατότητα.

Κοινός στόχος όλων των αστικών κομμάτων είναι να διασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματιών στην υγεία που τρέφονται από κάθε έλλειψη στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. . Για αυτό ακριβώς και δεν προχωράνε σε μέτρα που θωρακίζουν το  δηµόσιο σύστηµα υγείας.

Άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Να σταματήσουν να παίζουν «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για να μπουκώνουν ιδιώτες κλινικάρχες από τις εισφορές, τη φορολογία και τα χαράτσια που χρυσοπληρώνει ο λαός.