Site icon Το Ροδάμι

Άμεσο άνοιγμα των σμυριδωρυχείων της Νάξου

Πηγή φωτ: EUROKINISSI

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Μαρία Κομνηνάκα και Μανώλης Συντυχάκης για το άμεσο άνοιγμα των σμυριδωρυχείων της Νάξου.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Τον Απρίλιο του 2021 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη συνάντηση του με εκπροσώπους των σμυριδορυκτών δεσμεύτηκε το έγκαιρο άνοιγμα των ορυχείων στη Νάξο. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε η λύση του προβλήματος που είχε προκύψει από την εισήγηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας, η οποία είναι άδικη, αφού οι αρμόδιοι δεν μπήκαν στα ορυχεία και δεν έγιναν οι απαραίτητες μελέτες με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν τα ορυχεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές και οι σμυριδεργάτες να στερηθούν την ασφάλισή τους. Επίσης οι εκπρόσωποι των σμυριδορυκτών ζήτησαν την αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε, με την αφαίρεση ενσήμων εργασίας του 2019, εξ αιτίας του νόμου 4685/7-5-2020, στο άρθρο 98 για την ασφάλιση εργατών σμύριδας.

Φέτος είναι αντιμέτωποι πάνω από 400 σμυριδορύκτες της ορεινής Νάξου, με το χρόνιο πρόβλημα τη έναρξης της εξορυκτικής περιόδου, προκειμένου:

Τα αιτήματα αυτά, ζητά ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (επισυνάπτεται η σχετική απόφαση).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή της ώστε:

Exit mobile version