Site icon Το Ροδάμι

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου την Τρίτη 23/2

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου την Τρίτη 23 Φλεβάρη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής κινητοποίησης.

Αναλυτικά το κάλεσμα του συλλόγου:

«Ενώ το 3ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών το νοσοκομείο μας αντί να θωρακιστεί όπως έλεγε η κυβέρνηση εξακολουθεί να μετρά μεγάλες ελλείψεις. Oι όποιες προσλήψεις συμβασιούχων έχουν γίνει αδυνατούν να καλύψουν τις πάνω από 250 κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, τις πάνω από 70 κενές οργανικές θέσεις γιατρών. Οι όποιες προσλήψεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης, μετάθεσης, ασθένειας και άλλων λόγων.

Όσες φορές η διοίκηση επιχειρεί να μπαλώσει μία τρύπα αμέσως ανοίγουν αλλού καινούργιες. Ενδεικτικά παραδείγματα της κατάστασης:

Τα καρότσια και τα κρεβάτια στην πλειοψηφία τους είναι παλαιά και κακόσυντηρημένα. Ταυτόχρονα η προμήθεια των εργαζομένων με γάντια και άλλα αναλώσιμα γίνεται με το σταγονόμετρο. Πολλές φορές συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν από το υστέρημά τους για να προμηθευτούν γάντια νοσηλείας.

Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά: 

Ταυτόχρονα, ενώ επιρρίπτει συνεχώς την ευθύνη ατομικά στους πολίτες και παρουσιάζει το δημόσιο σύστημα υγείας δήθεν “θωρακισμένο”:

Καλούμε όλο τον λαό να συστρατευτεί πίσω από τις πραγματικές του ανάγκες και να απαιτήσει τα αυτονόητα.

Τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας δυνατά και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση:

Exit mobile version