Site icon Το Ροδάμι

Δημοτική Αρχή Ρόδου – Προετοιμάζει το έδαφος για ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ

Την προσέγγιση πλοίων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μετά την πανδημία στο λιμάνι της Ρόδου συζήτησαν ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με τον Αντιπλοίαρχο – Βοηθό Ναυτικού Ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Christopher Lepor.

Μετά τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Πέμπτη ο Α. Καμπουράκης «χρύσωσε το χάπι» του κινδύνου που εγκυμονεί η απόφαση να ενταχθεί και η Ρόδος στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών λέγοντας πως είναι ζωτικής σημασίας «για την τοπική οικονομία του νησιού μας, το λιμάνι της Ρόδου να ξεκινήσει και πάλι να δέχεται και πολεμικά πλοία, αφού αποτελούμε ασφαλή προορισμό».

Κανένα όφελος από τα ματωμένα δολάρια

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Ρόδου σχολιάζοντας τη συνάντηση αναφέρει πως ο δήμαρχος «έστειλε ένα επικίνδυνο για το Ροδιακό αλλά και γενικά τον ελληνικό λαό μήνυμα. Ότι, δήθεν ωφελούμαστε ως λαός από τη “φιλοξενία” πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ, που επιλέγουν τις διακοπές τους από τις σφαγές και την ισοπέδωση γειτονικών χωρών, στα δικά μας λιμάνια. Υπενθυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή ότι:

-Τα πλοία είναι αυτών που “ταΐζουν” επί χρόνια την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο.

-Ανήκουν στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βάφτισαν τις θάλασσές μας “διαφιλονικούμενα ύδατα”, ενισχύοντας την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία.

-Ανήκουν στις δυνάμεις εκείνες που με την εποπτεία τους και με κριτήριο τις στρατηγικές επιδιώξεις τους στην ευρύτερη περιοχή, μεθοδεύεται λύση στις Ελληνοτουρκικές διαφορές μέσα στο πλαίσιο του “γκριζαρίσματος” του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, της συνεκμετάλλευσης και της συνδιαχείρισης.

Κανένα μα κανένα όφελος από τα ματωμένα δολάρια δεν έχει ο Ροδιακός λαός. Έχει δείξει άλλωστε και στο παρελθόν ότι δεν ταυτίζεται με τους απαράδεκτους συμβιβασμούς της ηγεσίας της χώρας μας. Αντίθετα έχει συμφέρον να μη δείξει καμιά συναίνεση, κανένα εφησυχασμό στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών που πνίγουν στις θάλασσες και στο αίμα λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων τους».

Exit mobile version