Site icon Το Ροδάμι

Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου: η διοίκηση διακόπτει τα δωρεάν Rapid test στους συνοδούς ασθενών και τους παραπέμπει σε ιδιώτες

Την απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου να διακόψει τα δωρεάν Rapid test για τους συνοδούς των ασθενών και να τους παραπέμπει στους ιδιώτες όπου πρέπει και να πληρώνουν καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων. Αυτό, όπως επισημαίνει το Σωματείο, γίνεται τη στιγμή που στο νησί σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Την ώρα που όλοι οι ειδικοί και οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να γίνονται περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της πανδημίας, η διοίκηση του Νοσοκομείου εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προσπαθεί να τα περιορίσει φορτώνοντας το κόστος στους πολίτες» σημειώνει το Σωματείο προσθέτοντας ότι όλα αυτά γίνονται «εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Το σωματείο αναφέρει ότι κατανοεί και συμφωνεί «με την επιτακτική ανάγκη για περιορισμό και αυστηρό έλεγχο των συνοδών» διαφωνεί ωστόσο με την απόφαση της διοίκησης «που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας και καταπατά το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία». Απαιτεί να γίνει άρση της απόφασης και να προμηθευτεί άμεσα το Νοσοκομείο την αναγκαία ποσότητα σε Rapid test και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μέσα Ατομικής Προστασίας (στολές, γάντια, μάσκες κλπ) για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Πηγή: 902.gr

Exit mobile version