Site icon Το Ροδάμι

ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ – Απαιτούνται επείγοντα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων

«Η κυβέρνηση επιμένει να μην προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές ΕΒΕ, που βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ασφυξίας από τα χρέη και και από τα περιοριστικά μέτρα που πήρε για την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μια σειρά ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους.

Αναφέρει τα εξής:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και των επαγγελματιών έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την νέα οικονομική κρίση που εξελίσσεται, σε συνδυασμό με τη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας Covid-19 από την κυβέρνηση.

Τα όποια μέτρα στήριξης έχει λάβει ως τώρα η κυβέρνηση για αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, στοχεύουν κυρίως στον περιορισμό των ακραίων συνεπειών της φτώχειας και όχι να αντιμετωπισθούν πραγματικά τα μεγάλα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί από την πολιτική της.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, που με προκλητικό τρόπο κάλεσε τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, «να του παραδώσουν τα κλειδιά» των καταστημάτων τους.

Η κυβέρνηση επιμένει να μην προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση στους χιλιάδες βιοπαλαιστές ΕΒΕ, που βρίσκονται ήδη σε κατάσταση ασφυξίας από τα χρέη και και από τα περιοριστικά μέτρα που πήρε για την πανδημία. Και θα είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τις χρεοκοπίες και τα λουκέτα χιλιάδων μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων το επόμενο διάστημα.

Το lockdown και ο εγκλεισμός είναι ομολογία ήττας της κυβέρνησης εξ αιτίας της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Συμπαραστεκόμαστε στη κινητοποίηση του κλάδου της εστίασης.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μια σειρά ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους, όπως:

Exit mobile version