Site icon Το Ροδάμι

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου: καταγγέλλει την προκήρυξη προσλήψεων που αποκλείει τους «σωματικά ακατάλληλους»

Να αφαιρεθούν οι απαράδεκτοι όροι από τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο Πάρου, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καταγγέλλει ότι πέρα από το γεγονός ότι οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις βγήκαν το τελευταίο δεκαήμερο στα «μουλωχτά» και με ασφυκτικά περιθώρια (2 – 3 ημερών) για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων στα γενικά προσόντα πρόσληψης, «περιέχεται και ο απαράδεκτος όρος με τον οποίο απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό της COVID-19 και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωσή τους», όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

«Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, το άσθμα κλπ., να αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την εργασία. Φτάσαμε στο σημείο να διαμορφώνουμε τις συνθήκες για τους σύγχρονους “Καιάδες”  της ανεργίας που θα στέλνουμε τους “σωματικά ακατάλληλους”», σχολιάζει και καλεί τη δημοτική αρχή να αφαιρέσει τους απαράδεκτους όρους των προκηρύξεων.

Να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταγγείλει πως ανάλογους όρους περιείχε η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού και στον Δήμο Ηρακλείου.

Exit mobile version