Site icon Το Ροδάμι

Μακριά από τις ανάγκες των νέων το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

«Μακριά από τις ανάγκες των νέων για αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και πτυχίο με αντίκρισμα!», χαρακτηρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EEK), που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω δεύτερης πανδημίας και με κλειστά σχολεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι το σύνθημα της κυβέρνησης, πως θέλει να μετατρέψει την ΕΕΚ «από λύση ανάγκης για λίγους σε συνειδητή επιλογή για τους πολλούς», έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που θέλει να παρουσιάσει. Η διακοπή της σχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 15 ετών και η πρόωρη στροφή στην κατάρτιση θα είναι λύση ανάγκης για τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Η δημιουργία μιας στρατιάς φθηνών, ευέλικτων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εργοδοσίας.

Προσθέτει πως το νομοσχέδιο, που θυμίζει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, δεν ικανοποιεί την ανάγκη για αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση με εξειδικευμένες γνώσεις ανάλογα με τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και την πρόσβαση στην εργασία. Αντίθετα, εξυπηρετεί τη φθηνή και εφήμερη κατάρτιση που έχουν ανάγκη η εργοδοσία και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Από αυτή τη σκοπιά, το ν/σ υποβαθμίζει την ΕΕΚ.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των μαθητών μας. Να απορρίψουν στο σύνολό τους τις επιχειρούμενες αναδιαρθρώσεις, να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

Συνημμενα Αρχεια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Exit mobile version