Site icon Το Ροδάμι

Άρθρο του Κώστα Γιαννόπουλου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Η πλειοψηφία του λαού απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη με τις ανώτατες ποινές. Απαιτεί να βρεθούν οι ναζιστές εγκληματίες στη φυλακή!» τονίζει ο Κώστας Γιαννόπουλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σε άρθρο του, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το άρθρο έχει ως εξής:

«Αύριο 7/10 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Η πλειοψηφία του λαού απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη με τις ανώτατες ποινές. Απαιτεί να βρεθούν οι ναζιστές εγκληματίες στη φυλακή!

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, είναι συντριπτικά.  Κυρίως αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι είναι εγκληματίες, ακριβώς γιατί είναι φασίστες. Ότι δηλαδή η εγκληματική τους δράση, πηγάζει από την εγκληματική ιδεολογία τους.

Μια δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια, γεγονός για το οποίο υπάρχουν πολλοί λόγοι, ανάμεσα σε αυτούς και οι τακτικισμοί των ίδιων των φασιστών, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί. Θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ούτε βέβαια ο φασισμός τροφοδοτήθηκε μόνο από τις ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ή τις επιθέσεις ενάντια στους κομμουνιστές συνδικαλιστές.

Τροφοδοτήθηκε από την ανοχή, από τμήματα του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνήσεων. Τροφοδοτήθηκε από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, θερμοκήπιο του φασισμού.            

¨Εχει επίσης αξία να θυμηθούμε αυτά τα χρόνια τη στάση που κράτησαν οι πολιτικές δυνάμεις που κατά τα άλλα δηλώνουν ότι καταδικάζουν το φασισμό και τη δράση της ΧΑ.

Κατ’ αρχήν φέρουν όλοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) στο ακέραιο την ευθύνη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δίκης και την ανοχή σε τακτικισμούς, την κωλυσιεργία να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα, να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη, με αποτέλεσμα οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Να θυμίσουμε ότι συνομιλητής του Κασιδιάρη, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ο Μπαλτάκος, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος σήμερα υπερηφανεύεται για τη στάση του. Ο Μπαλτάκος επιχείρησε να ματαιώσει την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής, όμως δεν μπόρεσε και αναγκάστηκε να εκκινήσει τη διαδικασία μπροστά στη λαϊκή αγανάκτηση που διαμορφώθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δεν μπορεί να ξεπλυθεί ούτε η σημερινή κυβέρνηση με ορισμένες αναφορές και συνθήματα καταδίκης του φασισμού όταν πολλά από τα στελέχη της υιοθετούν τέτοια φρασεολογία και επιχειρηματολογία, όταν αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων. Μόλις πριν ένα μήνα περίπου, αναγκάστηκε να ανακαλέσει κάτω από την κατακραυγή τη συμμετοχή του υφυπουργού άμυνας, από μια συγκέντρωση μίσους στο Γράμμο που τη γιορτάζουν κάθε χρόνο παλιοί και νέοι Χρυσαυγίτες.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που ακόμα και σήμερα, με τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν, ζητούν να αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να καταδικάζουν το φασισμό! Μόλις χθες ο Α. Λοβέρδος, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  έλεγε ότι:

“Εχουμε ανθρωποκτονία, έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε. Οταν μία υπόθεση σαν κι αυτή βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και σε αυτό το επίπεδο της απονομής της, η πολιτική δεν έχει καμία θέση¨.(…) Δεν είμαστε όμως όλοι εμείς δικαστές, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πανεπιστημιακοί, οι δημοσιογράφοι.

Άλλο τόσο όμως δεν μπορεί να ξεπλυθεί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους μας έχει μείνει η εικόνα με το κυβερνητικό επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίπλα στον Κασιδιάρη, στο Καστελλόριζο.Αλλά και της στάσης ανοχής το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της επιμονής της τότε προέδρου της βουλής, να έρχονται από τη φυλακή οι υπόδικοι ναζιστές βουλευτές για να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις! Για να μην πούμε για την αλλαγή του ποινικού κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να οδηγήσει στο να πέσουν οι φασίστες “στα μαλακά”.

Σε αυτές τις συνθήκες, που τα αδιέξοδα για το σύστημα μεγαλώνουν, δε χωράει εφησυχασμός. Τότε είναι άλλωστε που συνήθως βγαίνουν στο προσκήνιο τέτοιου είδους “μαντρόσκυλα”, για να τρομοκρατήσουν το λαό.

 Γι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει ο λαός να εφησυχάζει απέναντι στο φασισμό. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο την απαίτησή του να καταδικαστούν οι ναζί και να μπουν φυλακή.

Μοναδική εγγύηση οι αγώνες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας για να κάνουν παρελθόν τον ίδιο το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.»

Exit mobile version