Site icon Το Ροδάμι

Χρήστος Κατσώτης: Επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι του Τουρισμού (VIDEO)

Ο ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Την επιτακτική ανάγκη να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο του Τουρισμού ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη Βουλή.

Υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή «βρίσκονται σε δεινή θέση», καθώς «πληρώνουν τις συνέπειες της ταξικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, με βάση τις ανάγκες των εργοδοτών».

Η τοποθέτησή του έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας «για συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού», μια ακόμα διακρατική συμφωνία για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαών.

Με τη συμφωνία, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, επιδιώκονται «η ενθάρρυνση και η διευκόλυνση των επενδύσεων των Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών, καθώς και των τουριστικών συμπράξεων, στους αντίστοιχους τουριστικούς τομείς», «κίνητρα που αφορούν σε τουριστικές επενδύσεις», «ευκαιρίες για τέτοιες επενδύσεις σε κάθε μία από τις δύο χώρες» κ.ο.κ.

Ο Χρ. Κατσώτης ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν υπηρετεί τις σχέσεις φιλίας των λαών, ούτε το δικαίωμά τους στις διακοπές, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Exit mobile version