Site icon Το Ροδάμι

Αερολιμένας Ρόδου: Όταν το δούλεμα πάει ψιλό γαζί…

21 Αυγούστου

Η κυβέρνηση μέσω της Πολιτικής Προστασίας και διαφόρων «ειδικών», το τελευταίο διάστημα, κουνάει όλο και πιο έντονα το δάκτυλο στο λαό μας, τάχα για να αναδείξει ως κύριο την έλλειψη ατομικής ευθύνης για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Αφορμή δόθηκε από κάποια «νεανικά πάρτι» και εκδηλώσεις χαράς του λαού μας, μετά από τέλεση κάποιου μυστηρίου.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού. Πόσο τυχαίο είναι η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων από τη στιγμή που «άνοιξαν» τα σύνορα με τους όρους των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των εφοπλιστών, των ομίλων των αερομεταφορών και άλλων;

Παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου διαχειρίστρια αρχή είναι η Fraport. Επισημαίνουμε ότι δεν είναι την ώρα «αιχμής».

23 Αυγούστου
29 Αυγούστου
31 Αυγούστου

Αν και δεν έχουμε στα χέρια μας ακόμη φωτογραφίες από το τι γίνεται στο χώρο των αφίξεων, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εικόνα θα είναι πολύ χειρότερη!

Αν και υπάρχουν αυτοκόλλητα για τη διατήρηση των αποστάσεων στο πάτωμα, κανένας δεν τις τηρεί. Η διαχειρίστρια αρχή του αεροδρομίου (Fraport) έχει υπαλλήλους (Ambassadors) για να συντονίζουν τα πράγματα τόσο στις αφίξεις αλλά και στις αναχωρήσεις, οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις.

Προφανώς δεν είναι ατομική ευθύνη των εργαζομένων της Fraport και ούτε μόνο της Fraport της ίδιας. Θίγουμε ορισμένα μόνο ζητήματα.

Ζήτημα 1ο: Πόσα γκισέ check-in ανοίγουν για κάθε πτήση ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, που συνεπάγεται πόσες πτήσεις μπορεί να εξυπηρετήσει το αεροδρόμιο αυτό κάθε αυτό;

Ζήτημα 2ο: Πόσους υπαλλήλους έχουν οι εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ώστε να μπορούν να στελεχωθούν περισσότερα γκισέ;

Μέσα από αυτά τα ερωτήματα αναδεικνύεται κατά την άποψη μας ότι όποια πρωτόκολλα ακολουθούνται είναι καθαρά για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ξενοδόχων και λοιπών, που αναφέρθηκαν και παραπάνω και βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του κόσμου και κυρίως των εργαζομένων στο αεροδρόμιο.

Exit mobile version