Site icon Το Ροδάμι

Μητσοτάκης στη Χάλκη: oύτε λέξη για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Απέφυγε κάθε αναφορά στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε τη Χάλκη και προφανώς δεν είπε ούτε λέξη επί του αιτήματος των νησιωτών για επαναφορά του μέτρου.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και έπειτα είχε συναντήσεις με το δήμαρχο του νησιού και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Υποσχέθηκε ένα ανέξοδο μέτρο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, τη μείωση του ΦΠΑ για τους ελάχιστους κατοίκους στα μικρά νησιά και μόνο εκεί.

Ανέφερε ότι «στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, όπου θα αφορά το φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά». Πρόσθεσε πως «θέλουμε να μειώσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν -κόντρα στις αντιξοότητες- να κατοικούν όλο το χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Σαντορινιός δήλωσε: «Ας μην κοροϊδεύει άλλο τους νησιώτες» ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του κατέθεσε σχετική τροπολογία. Ούτε λέξη όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που ως κυβέρνησης κατάργησε!

Exit mobile version