Το τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Ρόδου (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην Ρόδο, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο τουρνουά μπάσκετ 3on3 το Σάββατο 1 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον κεντρικό ομιλητή, Αντρέα Λουκά, αθλητή του Γ.Σ. Δωδεκάνησος ομάδας της Α1 μπάσκετ με αμαξίδιο και μέλος της ΚΝΕ. Το σύνθημα του τουρνούα, «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους» ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας.

Ο Α. Λουκάς, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο αθλητισμός για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός νέου. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα παραμέλησης δημόσιων εγκαταστάσεων του νησιού, την ίδια στιγμή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορεί να καλυφθεί μια τεράστια γκάμα αναγκών, με τις οικογένειες του νησιού να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν τα παιδιά τους να κάνουν κάποια δραστηριότητα. Ακόμα κι όταν αθλητικοί σύλλογοι προσπαθούν να βοηθήσουν ή να στηρίξουν υποδομές και αθλητές ακόμα κι αυτοί βρίσκουν τεράστια εμπόδια υποχρηματοδότησης, κυνηγώντας χορηγούς.

Κάλεσε έτσι τη νεολαία του νησιού να αντιδράσει και να συγκρουστεί με το σημερινό σύστημα που την εγκλωβίζει και την βάζει στον πάγκο τις σύγχρονες αυτές ανάγκες, να διεκδικήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε φυσική αγωγή και αθλητισμό ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για όλους.

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αθλητές του Γ.Σ. «Δωδεκάνησος», οι οποίοι έκαναν γεμάτη ζωντάνια επίδειξη αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο. Την εκδήλωση έκλεισαν οι ομάδες φοιτητών και νέων που έδωσαν τον καλύτερο αυτό τους στο τουρνουά.

Οι εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Ρόδο, θα κορυφωθούν στο πάρκο «Θέρμαι», στις 29 Αυγούστου.