Site icon Το Ροδάμι

Κανένα όφελος για τους λαούς από τα σχέδια των «συμμάχων» για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (VIDEO)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά δεν προκύπτουν από το πουθενά ούτε είναι θέμα προσώπων, αλλά συνδέονται με τις ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και οδηγούν με τις ευλογίες των «συμμάχων» στη συνδιαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου, από την οποία δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για τους λαούς, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Υπενθυμίζοντας το ρόλο που έχουν παίξει διαχρονικά ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, τόνισε ότι ο λαός και η χώρα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις «συμμαχίες», αλλά πρέπει να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στους σχεδιασμούς τους. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τη σημασία της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν για τις εξελίξεις αυτές το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού, ανέδειξε το γεγονός ότι και το κρίσιμο ζήτημα της παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου υποτάσσεται στους ανταγωνισμούς ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και υποτάσσεται στο κυνήγι του κέρδους.

Exit mobile version