Site icon Το Ροδάμι

Θα σας δυσκολέψουμε, για να ανοίξει ο δρόμος οι νέοι να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν (VIDEO)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το ΚΚΕ καταψηφίζει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σας δυσκολέψουμε για το καλό των μαθητών και των φοιτητών, της Ελλάδας, της κοινωνίας, για να ανοίξει ο δρόμος για να έχει κάθε νέος και νέα την εκπαίδευση που τους αξίζει, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας.

Έκανε λόγο για μια καλοπαιγμένη παράσταση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με μοιρασμένους ρόλους και το γνωστό σενάριο «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Και αναρωτήθηκε για ποιους λόγους ο κόσμος της εκπαίδευσης να ευχαριστήσει την ΝΔ που θέλει κάμερες στο σχολικό μάθημα, αυξάνει το ανώτατο όριο των μαθητών στις αίθουσες και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, έχει μικρά παιδιά σε κοντέινερ και δεν κάνει μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε δεν πρέπει να περιμένει ευχαριστώ που άνοιξε την όρεξη στη ΝΔ για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με το νόμο Γραβρόγλου, που χαρακτήρισε λαϊκιστικό το αίτημα για 30.000 προσλήψεις που το ολοήμερο σχολείο δεν λειτουργεί.

Για την «αξιολόγηση» και για το επιχείρημα ότι επιδιώκει την αναβάθμιση έφερε το παράδειγμα των ΗΠΑ που έχει απόφοιτους που δεν γνωρίζουν Ιστορία και Γεωγραφία και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σύγχρονα βιβλία της αντικειμενικής πραγματικότητας. Για τις δεξιότητες σημείωσε ότι δείχνουν την αντιδραστικότητα του συστήματος που θέλει να βγάλει έναν εργαζόμενο αποδοτικό και εκμεταλλεύσιμο, πιο φτηνό. Αναφερόμενος στην εισαγωγή των Αγγλικών στα Νηπιαγωγεία σημείωσε ότι άλλες είναι οι προχειρότητες όπως οι χώροι άθλησης, οι σχολικοί κήποι και τα εργαστήρια. Χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικό μέτρο την τράπεζα θεμάτων και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να γίνει η εξεταστική των φοιτητών και με την παραχώρηση συνεδριακών κέντρων.

Exit mobile version