Site icon Το Ροδάμι

Μέτρα για την προστασία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος

ελληνες ψαράδες
Μέτρα για την προστασία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας.

Αναφέρουν:

«Μέσα σε συνθήκες πανδημίας στελέχη του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, κυρίως στην περιφέρεια δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη. Όπως είναι γνωστό λόγω της πανδημίας, γιατροί έχουν κλείσει τα ιατρεία τους, έτσι το προσωπικό δεν μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα στα βιβλιάρια υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να αποκτήσουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής, με κάθε μέσο είτε με χειρόγραφες συνταγές στα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας είτε, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, με το σύστημα άυλης συνταγογράφησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η δυνατότητα απρόσκοπτης χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και την καθιέρωση της άυλης συνταγογράφησης;»

Exit mobile version