Site icon Το Ροδάμι

Nα πιστωθούν εδώ και τώρα τα χρήματα στους λογαριασμούς των ανέργων!

ΟΑΕΔ ανεργία
«Η κυβέρνηση να δώσει λύση, να πιστωθούν τα χρήματα εδώ και τώρα στους λογαριασμούς των ανέργων που τους έχει αφήσει να κάνουν Πάσχα άφραγκοι», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων «AMILIA MARE» και «PARADISE VILLAGE» – «SHERATON» – «MIRAMARE» Ρόδου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων, «η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι ολοκλήρωσαν την καταβολή της δίμηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας για όσους δικαιούχους είχε λήξει η επιδότησή τους τον Γενάρη και τον Φλεβάρη και ότι η διαδικασία προχωρά και στον Μάρτη».

Απευθυνθήκαμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, «στη διευθύντρια του τοπικού ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει. Τη Δευτέρα, την επόμενη μέρα δηλαδή από την έκδοση του δελτίου Τύπου, στη Ρόδο ήταν εκκρεμείς τουλάχιστον 7.000 υποθέσεις. Οι υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτόν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δουλεύοντας και από το σπίτι πέραν του ωραρίου τους».

«Η ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης του ΟΑΕΔ χωρίς να έχουν πάρει κανένα πρακτικό μέτρο για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων, έχει οδηγήσει σε καταστάσεις πανικού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Δικαιούχοι άνεργοι τηλεφωνούν ολημερίς στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, πηγαίνουν επιτόπου και χτυπούν τις πόρτες, τα βάζουν με τους υπαλλήλους, ρωτούν ο ένας τον άλλο στο διαδίκτυο».

Μάλιστα, προσθέτει η ανακοίνωση, «εξαιτίας αυτής της κατάστασης την Τρίτη 14/4 δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού και κινδύνου μετάδοσης του ιού στο υποκατάστημα της Ρόδου αφού άνεργοι που δεν έπαιρναν απάντηση από κανένα, μετέβησαν επιτόπου».

Η κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση, «έχει πολύ σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Να κόψει το λαιμό της και να δώσει λύση, να πιστωθούν τα χρήματα εδώ και τώρα στους λογαριασμούς των ανέργων που τους έχει αφήσει να κάνουν Πάσχα άφραγκοι.

Ήδη έχουμε κρούσματα συναδέλφων που βάζουν στη ζυγαριά αν θα αγοράσουν φάρμακα, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή την κατάσταση δεν θα την ανεχτούμε».

Exit mobile version