Απώλεια στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), ανακοίνωσε ότι χάθηκε στρατιωτικό υλικό στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αναφέρει πως μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού.

Παράλληλα, Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αναχώρησαν το πρωί για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η Αστυνομία από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης – παραλαβής.

Αναδημοσίευση από τον 902.gr